Hosszú évekig rács mögött marad a barátja gyermekét szexuálisan zaklató férfi

Rendőrség

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően a Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletében kiszabott büntetést annak a férfinak az ügyében, aki fenyegetéssel többször is szexuális cselekményre kényszerített egy kisfiút.  

Az ügyben elsőfokon eljárt Szolnoki Törvényszék a férfit szexuális erőszak miatt 15 év szabadságvesztésre, 10 év közügyektől eltiltásra és végleges hatályú foglalkozástól eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért jelentett be fellebbezést.

A másodfokon eljárt Szegedi Ítélőtábla immár jogerős végzése szerint a férfi bizalmas kapcsolatot alakított ki gyermekkori barátjának fiúgyermekével, akit 8 és 9 éves kora között közös lakóhelyükön illetve annak közvetlen közelében több alkalommal szexuálisan zaklatott és fenyegetéssel szexuális cselekmény végzésére illetve annak eltűrésére kényszerítette, amellyel a gyermek pszichoszexuális fejlődését súlyos mértékben traumatizálta.

A másodfokon eljárt Szegedi Ítélőtábla, egyetértve a fellebbviteli főügyészség álláspontjával, alapvetően megalapozottnak tartotta az elsőfokú bíróság ítéletét, és a szabadságvesztés tartamát arányosnak ítélve nem látta indokoltnak annak enyhítését sem.