Molesztálás, szexuális erőszak

Nem szabadulhat az élettársát módszeresen bántalmazó szabadszállási férfi

Rendőrség

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően a Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta a nem jogerősen elítélt férfi letartóztatását fenntartó elsőfokú bírósági határozatot.

A férfit 2021 májusában a Kecskeméti Törvényszék testi sértés és kapcsolati erőszak miatt 4 év szabadságvesztésre ítélte, egyúttal a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta a letartóztatását, amely ellen a férfi és a védője fellebbezett a letartóztatás megszüntetése és bűnügyi felügyelet elrendelése érdekében.

A nem jogerős ítélet szerint a férfi 2019 augusztusától kezdődően élettársi kapcsolatban élt a sértettel Szabadszálláson. A férfi az együttélésük alatt folyamatosan kereste a konfliktust a sértettel, amelynek során őt több alkalommal durván bántalmazta, szidalmazta és leköpdöste. A férfi a sértettet több esetben, órákon keresztül testszerte ököllel megütötte valamint megrugdosta. A bántalmazások következtében a sértett kezeinek töréses, míg a lépének bevérzéssel és zúzódással járó közvetett életveszélyes sérülései keletkeztek. A férfi beismerte a bűncselekmények elkövetését.

A Szegedi Ítélőtábla másodfokú határozatában egyetértett a törvényszék és a fellebbviteli főügyészség álláspontjával, miszerint a férfi rendezetlen személyi körülményei miatt fennáll a szökésének vagy elrejtőzésének veszélye, továbbá a többszörösen büntetett előéletére valamint arra figyelemmel, hogy az elsőfokú ítélet szerint a bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, esetében a bűnismétlés veszélye is fennáll. Mindezek alapján továbbra is indokolt vele szemben a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazása.

Az elsőfokú bíróság ítélete ellen a férfi és védője fellebbezett enyhítés érdekében. A férfi bűnösségének kérdésében a Szegedi Ítélőtábla a későbbiekben dönt.