Letartóztatásban marad a barátnőjét futtató férfi

Rendőrség

A másodfokon eljáró Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően a Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta a Kecskeméti Törvényszék letartóztatást fenntartó elsőfokú végzését, annak a kecskeméti férfinak az ügyében, akivel szemben a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség emberkereskedelem bűntette miatt emelt vádat.

Az elkövetés idején 18 éves férfival szemben azért indult büntetőeljárás, mert 2015 és 2016-ban szexuális kizsákmányolás érdekében a 20 éves barátnőjét – kihasználva annak anyagi biztonság és családi kötődés hiányában fennálló kiszolgáltatott helyzetét – gyakran erőszakkal, rendszeres haszonszerzésre törekedve arra kényszerítette, hogy napi rendszerességgel tiltott prostitúciós tevékenységet folytasson Kecskemét területén. A férfi a szexuális cselekményekből származó bevételt a barátnőjétől teljes egészében elvette. A férfi tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

A vádemelést követően a Kecskeméti Törvényszék fenntartotta a vádlott letartóztatását, mellyel szemben a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

A Szegedi Ítélőtábla osztotta az elsőfokú bíróság és a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség azon álláspontját, miszerint a jelentős tárgyi súlyú bűncselekmény elkövetésével vádolt férfi vonatkozásában megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, így különösen megszökne, elrejtőzne. Emellett a férfi vonatkozásában a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A férfi büntetőjogi felelőssége kérdésében a Kecskeméti Törvényszéken folyik a bizonyítási eljárás.