Belgiumból hozta a kábítószereket

Rendőrség

A vád szerint egy 27 éves nő Belgiumban szerezte meg a különféle kábítószereket, amiket telekocsival utazva, poggyászába rejtve szállított Magyarországra értékesítésre, amelyben a megegyezésük alapján három férfi társa segítette volna.

A vádbéli időben életvitelszerűen Belgiumban dolgozó 27 éves nő legalább 2019 januárjától kezdve, a 2019. április 14-én történt elfogásáig, Belgiumban rendszeresen szerzett meg különböző kábítószereket – jellemzően marihuánát, MDMA tartalmú tablettákat, illetve amfetamint – majd azokat behozta Magyarország területére, ahol ezután a tiltott szereket egy megyei településen és annak környékén értékesítette. A vádlott a kábítószerek értékesítésével kapcsolatos részleteket egy üzenetküldő applikáción keresztül, előzetesen egyeztette a vásárlóival.

A vádlott nő a 2019. április 14-ei utolsó szállítmányhoz már 2019 márciusától elkezdte beszerezni a magyarországi értékesítésre szánt kábítószereket, így csaknem 1000 db MDMA-tartalmú (extasy) tablettát, 0,5 kilogramm amfetamint továbbá marihuánát valamint hasis gyantát.

A vádlott a fenti kábítószerek érkezéséről már a hazautazását megelőzően – az üzenetküldő alkalmazáson keresztül – értesítette az ismerőseit, köztük egy 23 és egy 25 éves férfit – az ügyben szintén vádlottak -, a várható érkezéséről, illetve arról, hogy milyen típusú és mennyiségű kábítószereket hoz majd magával. Megbeszélték, hogy a két férfi a VIII. kerület, Keleti pályaudvarnál lévő parkolóban várja majd őt gépkocsival, hogy így biztosítsák az általa behozott kábítószerek biztonságos eljuttatását a megyei településre. A nő egy 22 éves férfi társával is egyeztetett, értesítette a férfit arról, hogy  0,5 kilogramm amfetamint szerzett be Belgiumban, egyúttal megbízta azzal, hogy keressen vevőket a kábítószerre. A férfi vállalta, hogy vevőket szerez a kábítószerre.

A vádlott nő a poggyászába rejtett kábítószerekkel 2019. április 13-án a belgiumi Gentből egy telekocsi rendszerben működő személygépkocsival indult Budapestre. Másnap, 2019. április 14-én a telekocsi Magyarországra ért, majd a Budapest XI. kerület, Sasadi úti autóbusz megállónál a járművet és annak utasait rendőri intézkedés alá vonták. A nyomozók a vádlottnál lévő bőröndből a fent felsorolt kábítószereket megtalálták és lefoglalták.

A fent írt bűncselekmény miatt indult büntetőeljárásban a 27 éves nő bűnügyi felügyeletbe került. A vádlott a kényszerintézkedés hatálya alatt, 2020 decemberében a vád szerint többféle kábítószert, így amfetamint, metamfetamint és marihuánát szerzett meg, amit elfogyasztott.

A Fővárosi Főügyészség a nővel szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és kábítószer fogyasztása miatt, 3 férfi társa ellen pedig jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetet kábítószer-kereskedelem bűntettének előkészülete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság ítélje a nőt végrehajtandó fegyházbüntetésre és tiltsa el a közügyek gyakorlásától, társaival szemben pedig szabjon ki – végrehajtásában felfüggesztett – börtönbüntetést.

A lefoglalt kábítószerekről rendőrség készített fotókat.