kés

Konyhakéssel szúrta hasba az apját

Rendőrség

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020 novemberében egy családi veszekedés után egy konyhakéssel hasba szúrta az apját.

A vádirat szerint a vádlott az apjával és az anyjával élt közös háztartásban egy kecskeméti családi házban. A férfi ittas állapotban időnként kötekedett és agresszív volt, a vádlott és apja között időről időre vita alakult ki, sőt tettlegesség is előfordult.

2017 májusában a vádlott a közös otthonukban a sértettet ittasan egy baltával fenyegette, ami miatt a rendőrséget is kihívták, majd pszichiátrián is kezelték.

2020. november 9-én este a vádlott és apja ismét összevesztek, ami miatt a vádlott távozott otthonról és az éjszakát egy ismerőse házának melléképületében kívánta tölteni.

Éjjel 11 óra körül azonban a vádlott váratlanul hazatért, de szülei nem akarták a kapun beengedni. A vádlott ettől haragra gerjedt, a kiskaput berúgva bement az udvarra. Itt az apjával ismét vitatkozni kezdett és eközben egy nála lévő konyhakéssel egyszer hasba szúrta az apját. Ezután a vádlott ismét távozott otthonról.

A sértett a szúrás miatt a mellüregbe hatoló, közvetetten életveszélyes sérülést szenvedett, ami 8 napon túl gyógyult. A rendőrök a vádlottat november 10-én őrizetbe vették, majd a bíróság letartóztatta.

A büntetett előéletű vádlottat a főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Kép: illusztráció.