Gyorsított eljárásban bíróság előtt a szerb embercsempész

Rendőrség

A Makói Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állítja azt a szerb férfit, aki idén februárban vállalkozott 4 illegális határátlépő Nyugat-Európába történő csempészésére.

A vádirat szerint a férfi 2021. február elején állapodott meg egy embercsempésszel abban, hogy később meghatározott összeg fejében illegális határátlépőket szállít a saját autójával a magyar-román határtérségből az Európai Unió belső területei felé. A megállapodásnak megfelelően a vádlott 2021. február 26. napján belépett Magyarországra Szerbiából, majd másnap délután 3 órakor felvett az általa vezetett autóba 4, magát szír nemzetiségűnek valló személyt Klárafalva külterületén. A vádlott a megbízójától telefonos alkalmazáson kapott útmutatások alapján jutott el a román-magyar határ közelébe és vette fel az ismeretlen társai által a zöldhatáron átjuttatott illegális határátlépőket. A vádlott utasai az országba történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

A vádlottat röviddel az illegális határátlépők felvételét követően lakossági bejelentés alapján a Készenléti Rendőrség helyszínre érkező járőrei ellenőrzés alá vonták, majd előállították és őrizetbe vették.

A vádlottat a járási ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.