Bódult állapotban vezetett a díler

Rendőrség

A vád szerint a 40 éves férfi 2019 őszén járművezetéstől eltiltás hatálya alatt, több fajta kábítószer befolyása alatt vezetett. Pár hónappal később, egy újabb rendőri intézkedés során pedig jelentős mennyiségű kábítószert találtak az autójában.

A vádirat szerint a vádlottat – egy 40 éves férfit – a bíróság a 2018 novemberében, bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt pénzbüntetésre ítélte, és 1 év 6 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A vádlott az eltiltás ellenére, 2019. szeptember 22-én késő este a III. kerület, Batthyány út és Pünkösdfürdő utca kereszteződésében gépkocsit vezetett, mégpedig úgy, hogy a vezetési képességre hátrányosan ható szerek befolyása alatt állt. A vádlott ugyanis előtte kokaint, marihuanát, extasyt és amfetamint fogyasztott.

A vádlottal szemben rendőri intézkedésre került sor, amelynek során a gépjármű kesztyűtartójában, valamint a hátizsákjában csekély mennyiségű marihuánát találtak.

A vádlott továbbá a vádirat szerint, a 2020. január 29. napján történt elfogását megelőzően, különböző kábítószerekkel kereskedett.

A vádlott 2020. január 29. napján gépkocsival a X. kerület, Népligetnél várakozott, amikor őt a rendőrök intézkedés alá vonták. A rendőrök a gépkocsiban, az elsősegély dobozban, illetve egy sporttáskában összesen csaknem 150 gramm marihuánát, továbbá több mint 50 gramm amfetamint, valamint egy műanyag dobozban kábítószer porciózásához szükséges eszközöket találtak, amit – a sporttáskában lévő 57.000 forint készpénzzel együtt – lefoglaltak.

A Fővárosi Főügyészség a 40 éves férfit bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével, valamint jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását, valamint közügyektől-, illetve járművezetéstől eltiltást indítványozott a vádiratban.