Maszkviselési konfliktus fajult garázdasággá Kiskunhalason

Rendőrség

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki 2020 augusztusában egy kiskunhalasi üzletben maszkviselési konfliktus miatt szidalmazta és leköpte az eladónőt, majd az utcán ököllel többször megütötte az üzlet tulajdonosát.

A vádirat szerint a vádlott 2020. augusztus 19-én a déli órákban megjelent egy kiskunhalasi üzletben. A jogszabályi előírások ellenére nem viselt maszkot, mire az eladónő felszólította, hogy vegye fel a szájmaszkot, különben nem fogja kiszolgálni.

A vádlott azonban nem volt hajlandó maszkot húzni. Az eladónővel szóváltásba keveredett, szitkozódott, közben többször leköpte a boltos hölgyet, majd dühösen távozott a helyszínről.

Az eladónő ezután értesítette a történtekről a bolt tulajdonosát, aki a szomszédos üzletben volt. A tulajdonos férfi azonnal a vádlott után ment, akit még a közelben utolért és beazonosított. Időközben a rendőrséget is értesítették, a tulajdonos pedig megkísérelte a járőrök érkezéséig visszatartani a vádlottat. Megfogta a vádlott egyik karját, de a garázda férfi kirántotta azt, és legalább háromszor, ököllel fejen ütötte a tulajdonost, majd elfutott a helyszínről.

A sértett férfi a bántalmazás miatt a fején 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett és kérte a vádlott megbüntetését könnyű testi sértés miatt.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség garázdaság vétségén kívül könnyű testi sértés vétségével is vádolja. Az ügyész közérdekű munka kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.