Pénzhamisításban is utazott a korábban autós ámokfutás miatt megvádolt férfi

Rendőrség

A Kaposvári Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett pénzhamisítás bűntette miatt emelt vádat azzal a 38 éves büntetett előéletű, letartóztatásában lévő férfival szemben, aki összesen hét alkalommal fizetett, illetőleg kísérelt meg fizetni az általa hamisított bankjegyekkel.

A vádlott 2020 szeptembere előtt megszerzett több, „MINTA” felirattal ellátott bankjegy másolatot, amiket otthonában játék céljából tartott. A vádlott később – az ezer, illetőleg öt-, tíz és húszezer forintos címletű – másolatokról a minta feliratot eltávolította, majd azokról 102 db jó minőségű, a valódi bankjegyekre megtévesztően hasonlító másolatot készített, és elhatározta, hogy azokkal megkísérel a forgalomban fizetni.

A vádlott először 1.100 forint értékű gyümölcsöt próbált megvásárolni egy hamis húszezer forintos bankjeggyel, azonban amikor az eladó észlelte a bankjegy hamisságát, a vádlott valódi pénzzel fizetett. A férfi a következő alkalommal sem járt sikerrel, később azonban az egyik kaposvári pékségben már elfogadtak egy tízezer forintos hamis bankjegyet.

A vádlott ezután még három alkalommal fizetett hamis bankjeggyel, így összesen 35.000 forintnak megfelelő hamis pénzt hozott forgalomba, amíg 2020. október elején elfogták. Az ügyészség indítványára ekkor a bíróság elrendelte a vádlott letartóztatását, azonban a férfi ellen a kényszerintézkedés ideje alatt újabb feljelentés érkezett a nyomozó hatósághoz, mert szándékos rongálást követett el a büntetés-végrehajtási intézetben.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az azóta is letartóztatásban lévő, visszaesőnek minősülő vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint a forgalomba hozott hamis pénzösszegnek megfelelő vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt.

A vádlottal szemben történt korábbi vádemeléssel kapcsolatos sajtóközlemény a itt olvasható.

A vádlott hamis pénzzel történő fizetését az egyik üzlet biztonsági kamerája rögzítette.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük