Betolakodott a sértett elé, majd megverte

Rendőrség

A Siófoki Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki 2020 augusztusában azért bántalmazta a sértettet, mert szóvá tette, hogy a vádlott egy gyorsétteremnél az étel kiadására várakozó sorban indokolatlanul megelőzte.

A 24 éves férfi a hajnali órákban gyalog érkezett egy siófoki gyorsétterem autós kiszolgáló ablakához, azonban a sor vége helyett annak elejére állt, megelőzve azt az autót, melyben a sértett is helyet foglalt. Amikor a sértett és a gépjárműben ülő barátai ezt szóvá tették, a vádlott indulatosan az autó vezetőoldali ablakára ütött, majd fenyegetően „árnyékbokszolni” kezdett.

Ezt követően a vádlott az étterem teraszára ment, ahol – mivel kifogásolta az általuk hallgatott zenét – egy másik társaságba is belekötött, később azonban visszaindult az ételkiadó ablakhoz. Itt ismételten szóváltásba keveredett a sértettel, aki számon kérte rajta korábbi agresszív magatartását, illetve azt, hogy miért előzte meg őket a sorban. A vádlott ezért meglökte és megütötte a sértettet, aki egyensúlyát elvesztve hanyatt esett, és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Társai ekkor a sértett segítségére siettek, és a még mindig agresszíven viselkedő vádlottat távol tartották tőle, nem sokkal később pedig a rendőrök is a helyszínre érkeztek.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló kezdeményezéssel felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Az eseményeket a gyorsétterem biztonsági kamerája részben rögzítette, a felhasznált fénykép a felvételből került kimentésre.