Kazánházban aludt el a tolvaj

Rendőrség

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt egy helybeli férfi ellen, aki betört egy szegedi cukrászdába és onnan különböző értékeket tulajdonított el, máskor pedig ismerősét lopta meg.

A vádirat szerint a vádlott korábban a megkárosított belvárosi cukrászda alkalmazásában állt, így ismerte annak belső kialakítását. A férfi 2019. április 25-e hajnalban, erősen ittas állapotban a cukrászda belső udvari, nyitva hagyott ablakán át bemászott a raktárhelyiségbe. Az üzletet végigjárva magához vett két mobiltelefont, 12.000 Ft készpénzt, valamint egy céges bélyegzőt. Közben elfogyasztott egy üdítőt, két süteményt, valamint egy 13.000 Ft értékű csokoládé-figurát is.

Ezután felment az emeleti kazánhelyiségbe, ahol az ellopott értékeket egy dobozba rejtette, majd elaludt. Eközben a helyiség ajtaja – mely belülről nem volt nyitható – rácsukódott, így a vádlott kimenni nem tudott. Végül az alkalmazottak a déli órákban találtak rá, és értesítették a rendőséget.

A vádirat szerint továbbá a vádlott tavaly januárban a szomszédját azzal az ürüggyel hívta át magához, hogy segítsen neki csirkepaprikást csinálni. A férfi eleget tett a kérésnek, s így az üresen maradt lakásába a vádlott átlopózott, és onnan két mobiltelefont, azokhoz való tartozékokat és készpénzt lopott el.

A vádlott a cukrászdának 100.000 Ft-ot meghaladó, míg szomszédjának közel 70.000 Ft kárt okozott.

A többszörösen büntetett előéletű férfit a járási ügyészség két rendbeli, kisebb értékre elkövetett lopás vétségével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.