Ittasan autóztak a Somogy megye útjain

Rendőrség

A Nagyatádi Járási Ügyészség járművezetés tiltott átengedésének vétsége és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat azokkal a férfiakkal szemben, akik közül a fiatalabb férfi a vád szerint azért adta át a vezetést ittas társának, mert az elfogyasztott alkohol hatása miatt nem tudott tovább kormányozni.

A vád szerint a közlekedési szabálysértések miatt többször felelősségre vont vádlottak 2021 januárjában a hajnali órákban Lábodról Őrtilosba indultak közös ismerősükhöz másodrendű vádlott édesanyjának autójával, aminek használatára nem kértek engedélyt.

A férfiak a barát otthonában szeszes italt fogyasztottak, majd mindhárman kocsiba ültek, cél nélkül autóztak, melynek során egy gyékényesi benzinkútnál nagyobb mennyiségű dobozos sört vásároltak, amit szintén megittak.

A szeszes ital hatása ekkor már a gépkocsit vezető másodrendű vádlottnál erősen érződött, ezért hazafelé inkább átadta a vezetést ittas vádlott társának, azonban úticéljukig nem értek el, mert Segesd közelében a nagyatádi rendőrök közúti ellenőrzés alá vonták őket.

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában terheltekkel szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban pénzbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük