Állateledelbolt rablás Újpesten

Rendőrség

A vád szerint egy 43 éves férfi 2020 novemberében késsel rabolt ki egy állateledel boltot Újpesten. Az ügyészség a férfival szemben – aki egy másik rablás miatt már büntetett – fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

A vádirat szerint a vádlott 2020. november 28-án bement egy IV. kerületi állateledel üzletbe azért, hogy onnan értékeket szerezzen meg. Ezután az üzletben az eladóhoz lépett, és a kezében egy kinyitható késsel fenyegetve, a kassza tartalmának átadására szólította fel a nőt. Mivel az eladó nő a felszólításnak nem engedelmeskedett, a vádlott a pulton lévő mérleget rángatni kezdte, majd a késsel támadólag a nő felé lépett, és ismételten felszólította őt a kassza kinyitására. Ekkor már a nő a fenyegetés hatására kinyitotta a kasszát, és hátrálni kezdett. A vádlott a kinyitott kasszához lépett, és az abban található 258 ezer forint készpénzt magához vette, majd távozott az üzletből.

A korábban egy másik rablás miatt már jogerősen elítélt férfit a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja. Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozza a vádiratban.

A rablást a bolt kamerája rögízette: