A 34 éves Sz. Pétert álnéven árulta a kábítószert

Rendőrség

A vád szerint a férfi elsősorban marihuánával kereskedett, elfogásakor – más kábítószerek mellett – több mint egy kilogramm marihuánát foglaltak le tőle a nyomozók. Budapesti, földszinti lakásában felállított sátorban kannabisz növényeket is termesztett.

A vádirat szerint a vádlott legalább 2019 nyarától a 2019. november 29-én történt elfogásáig különböző kábítószerek, elsősorban marihuána, illetve hasis kereskedelmével foglalkozott Budapest területén.

A vádlott a kábítószereket ismeretlen forrásból szerezte be, majd azokat XV. kerületi tartózkodási helyén tárolta. Az értékesítés során az egyeztetéseket telefonon, álnéven, jellemzően egy üzenetküldő applikáció használatával bonyolította le, majd az így megbeszéltek szerint a kábítószereket a lakásában, vagy ahhoz közel az utcán, vagy buszmegállóban adta át a vásárlók részére.

A nyomozók a vádlott 2019. november 29-én történt elfogásának idején, a XV. kerületi lakásban több mint egy kilogramm marihuánát, csaknem 200 gramm hasis gyantát, továbbá ún. LSD-bélyeget, valamint pszilocin, illetve pszilocibin tartalmú gombát is találtak, amelyeket a kábítószerek kiméréséhez, értékesítéséhez szükséges eszközökkel, és a kábítószerek értékesítéséből származó mintegy 400 ezer forint készpénzzel együtt lefoglaltak.

A vádlott a kutatás időpontjában az általa használt lakásban egy erre a célra felállított sátorban, legalább 32 db kannabisz növényegyedet termesztett.

A Fővárosi Főügyészség a férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetésre, valamint közügyektől eltiltásra tett indítványt a vádiratban.

A férfi jelenleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt áll.