Többször járt pórul a tolvaj

Rendőrség

A vádlottat egy kempingben történt lopása miatt üldözőbe vették, amikor pedig egy ellopott telefont pénzért akart visszaadni, a rendőrök elfogták, megint más esetben az általa eltulajdonított autóval balesetet szenvedett. Most vádat emelt az ügyészség vele szemben, fegyházbüntetés az ügyészi indítvány.

A vádirat szerint a vádlott – egy 40 éves férfi – 2018 júliusában és októberében rendszeres haszonszerzésre törekedve, több bűncselekményt követett el.

Ennek során, 2018. július 14-én, kora reggel, egy IX. kerületi kempingben lévő raktár lakattal lezárt ajtaját feltörte, majd onnan különböző szerszámgépeket tulajdonított el, valamint egy lakókocsi mellé támasztott kerékpárt is kitolt a kempingből azért, hogy eltulajdonítsa. A vádlott a kemping előtt, elvitelre összekészített szerszámok egy részét betette egy taxiba, azonban a másik részét, valamint a biciklit végül nem tudta magával vinni, mert a kempingben tartózkodók észlelték a lopást, és a vádlottat többen üldözőbe vették, aki elmenekült a helyszínről.

A vádlott 2018. október 6-án, egy IX. kerületi kollégiumban bement az egyik szobába, és az ott alvó sértettől egyebek mellett egy mobiltelefont tulajdonított el, amit a sértett később egy másik számról felhívott. A vádlott ekkor 35.000 forint ellenében az eltulajdonított mobiltelefon visszaadását ígérte. A vádlottat azonban a megbeszélt helyszínen a sértett által értesített rendőrök várták, akik a férfit elfogták és előállították.

A vádlott pár nappal később, 2018. október 11-én az élettársa IX. kerületi lakásából, a nő fiának a játék konzolját tulajdonította el a hozzá tartozó kiegészítőkkel, majd egy későbbi esetben a vád szerint bántalmazta is a fiatal férfit, aki könnyebben sérült.

A vádlott mindezeken túl, 2018. október 31-én az éjjeli órákban egy IX. kerületi társasházban, a csukott, de nem zárt ajtón bejutott egy lakásba és onnan mobiltelefonokat, készpénzt vitt el, valamint egy gépjármű indítókulcsát is megszerezte.

A társasház előtt parkoló autót ezután a kulccsal kinyitotta, majd azzal elhajtott. Az autóval azonban balesetet szenvedett, ezért azt a IX. kerületben leparkolta, majd az abban tartott értékeket összegyűjtötte és eltulajdonította.

A többszörösen büntetett vádlottal szemben a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség több rendbeli lopás, kifosztás, testi sértés és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. Az ügyészség a férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását és a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárását is indítványozta a vádiratban. A vádlott jelenleg más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztés büntetését tölti.

A felvétel a kempingben történt lopást mutatja.