Saját édesanyját rabolta ki

Rendőrség

A Kiskőrösi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki saját édesanyját azért rabolta ki, mert az asszony nem adott neki pénzt arra hivatkozással, hogy azt alkoholra költené.

A vádirat szerint az édesanyjával egy ingatlanban élő kiskőrösi férfi – az ügy vádlottja – évek óta alkoholista életmódot folytat, szülője tartja el. Tavaly augusztus elején ráadásul a munkáját is elveszítette. Szeptember 3-án, délelőtt a férfi megjelent az üzletben, ahol az asszony dolgozott, és 200 forintot kért tőle. A sértett azonban megtagadta a kérést arra hivatkozva, hogy a pénzt alkoholra költené. A vádlott ekkor a sértett mellett elhaladva a pénztárgép felé indult, azonban az asszony megelőzte őt, és kezében egy partvist tartva odalépett a pénztárgép elé, hogy a testével megvédje azt.

A vádlott ekkor két kezével az édesanyját a mellkasánál meglökte, amitől az asszony az egyensúlyát kissé elvesztette és emiatt hátrébb lépett. Ezt kihasználva a vádlott a kasszához lépett és annak szélső fiókjából kivett 1.500 forintot. A sértett ekkor a kezében lévő partvis nyelével a vádlott karjára ütött, gázspray-vel pedig a vádlottra fújt, megakadályozva, hogy a kasszából több pénzt vegyen ki. Ezután megpróbálta fia kezéből kiragadni a kasszából kivett bankjegyeket, de csak az egyik ötszáz forintos bankjegyet sikerült visszaszereznie. A vádlott ezután az üzletből sietve távozott.

Az ügyészség a férfit rablás bűntettével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

A fotó a bűncselekmény helyszínén készült.