Az ügyészség a Déli pályaudvarnál gyújtogató férfi letartóztatásának meghosszabbítását indítványozta

Rendőrség

Az ügyészség a legszigorúbb kényszerintézkedést továbbra is indokoltnak tartja, amivel a bíróság is egyetértett, és a letartóztatást három hónappal meghosszabbította. Az ügyészség a férfi mielőbbi elszámoltatása érdekében gyorsított eljárásban bíróság elé állítást tervez.

A megalapozott gyanú szerint a román állampolgár gyanúsított 2021. március 1-jén késő este az I. kerület, Déli pályaudvarnál lévő egyik vendéglátóegység műanyag fólia sátrát – újságpapírdarabokat felhasználva – öngyújtóval meggyújtotta, amelynek következtében a sátor teteje több helyen is kigyulladt és megégett.

Ezután a gyanúsított egy közelben lévő étteremhez ment, amelynek műanyag ponyváját öngyújtóval szintén meggyújtotta. A rongálás következtében a ponyva alatt lévő külső pult, műanyag székek, asztalok és egyéb tárgyak is meggyulladtak és megégtek.

A gyanúsított cselekménye az első esetben kisebb, a második esetben nagyobb kárt okozó rongálás megalapozott gyanújának megállapítására alkalmas.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség indítványa alapján a bíróság korábban elrendelte a férfi letartóztatását 2021. április 4. napjáig.

A fentiek miatt a kerületi ügyészség indítványt tett a nyomozási bíróhoz a letartóztatás három hónappal történő meghosszabbítása iránt, mivel a szökés-elrejtőzés veszélye továbbra is valós.

A nyomozási bíró az ügyészi indítványt megalapozottnak találta, és a letartóztatást 2021. július 4. napjáig meghosszabbította.

A kerületi ügyészség a férfi gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítását tervezi.