Letartóztatásban a montenegrói embercsempész

Rendőrség

A Makó Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a montenegrói férfit, aki múlt csütörtökön követett el bűncselekményt.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2021. március 11. napján, reggel vett fel az általa vezetett német honosságú gépkocsiba hét, magát szír állampolgárnak valló személyt. A gyanúsított utasait röviddel azt megelőzően a férfi még ismeretlen társai juttatták át Szerbia területéről Románia területére, majd onnan a zöldhatáron át Magyarországra. Az illegális határátlépők a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges jogszabályi feltételekkel nem rendelkeztek.

A gyanúsított által vezetett személygépkocsit reggel 7 órakor a Készenléti Rendőrség járőrei vonták ellenőrzés alá Makó belterületén, majd állították őt elő és vették őrizetbe. A nyomozás során megállapították az is, hogy a személygépkocsi rendszámát meghamisították.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés, valamint egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a kényszerintézkedést.

A bíróság végzése végleges.