Három helyre ment be egy férfi és tulajdonított el különböző értékeket

Rendőrség

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített lopás bűntettének kísérlete és további bűncselekmények miatt vádiratot nyújtott be azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki rövid időn belül három ingatlanba ment be két Fejér megyei településen, és tulajdonított el különböző értékeket.

A vádirat szerint a terhelt 2020. április 28-án, egy Fejér megyei településen egy ingatlanba a nyitott bejárati ajtón keresztül bement azért, hogy onnan lopjon. A házban tartózkodó személytől ételt, italt és cigarettát kért, közben a nadrágja zsebébe rejtette a sértett mobiltelefonját, aki a cselekményt észlelte és tőle a telefont visszavette.

A vádlott egy másik lakóház nyitott ajtaján keresztül az ingatlanba bement és kihasználva, hogy a sértett a lakószobában pihent, az előszobából eltulajdonította a táskáját az abban lévő értékekkel, valamint személyes okmányaival.

A terhelt 2020. május 8-án egy másik Fejér megyei település társasházának lépcsőházába is bement, majd az alagsorban lévő, lakattal lezárt pince ajtaját felfeszítette, és egy zsákba összekészített különböző műszaki cikkeket és barkács szerszámokat. Amikor a vádlott el akart menni, az egyik lakó megzavarta, ekkor a zsákot a pincébe visszavitte, majd miután távozásakor az egyik lakó feltartóztatta, menekülni kezdett, a bejárati ajtónak esett, azonban a helyszínről elmenekült.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben börtönbüntetés kiszabását, közügyek gyakorlásától eltiltást, a letartóztatás fenntartását, valamint a korábban hasonló bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását indítványozta.