Zaklatás, magánlaksértés és testi sértés

Rendőrség

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség zaklatás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy jánoshalmai férfi ellen, aki 2019 júniusától kezdve rendszeresen zaklatta, fenyegette a volt élettársát, még magánlaksértést is elkövetett a sérelmére.

A vádirat szerint a vádlott és élettársa kapcsolatából négy gyermek született, de a viszony 2017-ben megromlott, majd 2019 júniusában a sértett a gyermekekkel együtt elköltözött. Ettől kezdve a vádlott időközönként megjelent a volt élettársa jánoshalmai házánál, ahol ordítozott, trágár módon szidalmazta, veréssel fenyegette a sértettet.

A háborgatás 2020. első felétől vált rendszeressé, a vádlott személyesen és telefonon rendszeresen kereste, illetve többször veréssel fenyegette a volt élettársát. Miután a sértett a telefonszámáról letiltotta a vádlottat, a férfi a gyermekek telefonján kereste és továbbra is veréssel fenyegette. 2020 augusztusában a vádlott már azzal fenyegetőzött, hogy „megélezte a nagykést, és azt megforgatja benne, ha meglátja valakivel”.

2020. augusztus 2-án éjszaka a vádlott megjelent a sértett házánál. A zárt kapun keresztül bemászott az udvarba, ahol ordibálni kezdett, számonkérte a sértettet, amiért otthagyta őt. Többszöri felszólítás ellenére sem hagyta el az ingatlant, sőt két pofont adott a sértettnek. A sértett ettől megijedt, segítségért kiabált, miközben futott be a házba. A vádlott utánaeredt és a ház bejárati ajtajában további kétszer pofon vágta a nőt, majd a házban leült. Végül az időközben kiértesített rendőrök felszólítására hagyta el a helyszínt. A bántalmazás miatt a sértett 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A vádlott még a következő napon is fenyegetőzött: telefonon azt közölte a sértettel, hogy aznap is elmegy hozzá, és ismét „megkapja az adagját”. A megfélemlített sértett zaklatás, magánlaksértés és könnyű testi sértés miatt is kérte a vádlott megbüntetését.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség folytatólagosan elkövetett zaklatás bűntettén kívül magánlaksértés bűntettével és könnyű testi sértés vétségével is vádolja. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.