Edzőtermekből lopott, azok öltözőszekrényeit törte fel

Rendőrség

A vádlott főleg budapesti edzőtermek öltözőszekrényeit törte fel azért, hogy onnan értékeket szerezzen meg.

A vádirat szerint a 28 éves férfi 2019 szeptembere-novembere között három budapesti edzőteremben, valamint egy Pest megyei termálfürdőben is öltözőszekrényeket tört fel, és onnan értékeket tulajdonított el.

Az egyik esetben a vádlott a szekrényből a sértett mobiltelefonjainak, tabletjének, és egyéb értékeinek eltulajdonítása mellett a sértett bankkártyáját (PIN kóddal együtt), lakáskulcsát, és a személyes okmányok között a lakcímkártyáját is magával vitte, amelyről tudomást szerzett a sértett lakóhelyének címéről.

A vádlott az így megszerzett bankkártyával 500.000 forint készpénzt vett fel, a lakáskulccsal pedig még aznap este a sértett otthonába is behatolt azért, hogy további értékeket szerezzen meg. A lakásból 40.000 forint készpénzt vitt el.

A vádlott a cselekményeivel (5 sértettől) összesen több mint 1.300.000 forintot zsákmányolt.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfit 5 rendbeli üzletszerű lopás bűntettével, illetve vétségével, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettével (bankkártyás készpénzfelvétel) vádolja.

A kerületi ügyészség a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban, valamint indítványt tett arra, is, hogy a bíróság rendelje el egy korábbi, próbaidőre felfüggesztett 10 hónap börtönbüntetésének a végrehajtását is.

Az egyik edzőtermi jegyvásárlásáról készült felvételt az üzlet kamerája rögzítette.