​​​​​​​Balatonalmádiból Budapestre vezettek a szálak

Rendőrség

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást S. Angelika és társai ellen.

A gyanú szerint S. Angelika és élettársa Sz. Péter, valamint közös ismerősük Cs. Zsolt Budapesten kábítószerrel kereskedtek. Az anyagot Cs. Zsolt szerezte be Balatonalmádiban T. Ádámtól, majd a nővel és élettársával elosztották és árulták. T. Ádám a kábítószert feltehetően postán, levélküldeményként szerezte be.

Elfogásukra a KR NNI akciót szervezett 2020. november 10-én. Balatonalmádiban a rendőrök éppen bruttó 135 gramm heroin átadása közben fogták el Cs. Zsoltot és T. Ádámot.

A T. Ádám balatonalmádi és budapesti lakásán tartott kutatások során a nyomozók egy kilogramm marihuánát, három gombatelepet, szárított hallucinogén gombát, ötven, feltehetően extasytablettát és ötven, feltehetően LSD bélyeget, valamint a kábítószer szárításához és fogyasztásához szükséges eszközöket és 15 millió forint készpénzt foglaltak le. A gyanúsított vidéki lakásában tartózkodó testvére, T. Gábor elismerte, hogy a kábítószerek egy része az övé.

Cs. Zsolt fővárosi lakásában a rendőrök csekély mennyiségű kábítószergyanús anyagot, valamint a csomagoláshoz szükséges eszközöket foglaltak le.

S. Angelikát és Sz. Pétert – mivel információ volt arról, hogy fegyverrel rendelkezhetnek – a Terrorelhárítási Központ  műveleti egységének segítségével fogták el. A lakásban csekély mennyiségű kábítószergyanús anyagot, az értékesítéshez szükséges eszközöket és egy gáz- és riasztófegyvert találtak.

Mindannyiukat kábítószer-kereskedelem gyanújával hallgatták ki a nyomozók, egyben előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.