41 milliós betöréssorozatnak vetettek véget az I. kerületi rendőrök

Rendőrség

A budapesti nyomozók 2019. február 21-én este a Ferdinánd hídon állítottak meg egy autót, mert felmerült annak a gyanúja,hogy annak utasai fél órával korábban egy teraszajtót felfeszítve betörtek egy újlipótvárosi lakásba. A rendőrök az autó átvizsgálásakor műszaki cikkeket és egy bőröndöt is találtak, melyekről kiderült, hogy azokat egy Hegedűs Gyula utcai lakásból loptak el. Az adatgyűjtések során megállapították, hogy az autóban ülő 33 éves L. Tamás és társa, a 31 éves V. Márk a betörés előtt kifigyelte, hogy a társasház lakói nem csukták be maguk után a kaput, majd egyikük egy lakó távozását kihasználva besurrant a házba és nem sokkal később egy bőrönddel távoztak a helyszínről.

A nyomozók a széles körű adatgyűjtést követően kiderítették, hogy a két budapesti férfi 2019. január 14. és február 21. között öt alkalommal tört be lakásokba Budapest több kerületében. Jellemzően a betörőpáros egyike volt a sofőr, aki figyelt az utcán, míg társa átkutatta a lakásokat. A páros különböző módszerekkel, az ajtókat, ablakokat befeszítve, lakatokat levágva követte el a betöréseket. Az elkövetők mindent elloptak, ami mozdítható volt: pénzt, ékszert, műszaki cikkeket, kerékpárt, cipőt, ruhát és még cukorkát is.

A nyomozás adatai szerint a két férfi az öt betörés során több, mint 41 millió forintnyi vagyontárgyat lopott el.

A rendőrök a két gyanúsított lakásán tartott kutatás során lefoglalták az ellopott tárgyak egy részét, melyeket tulajdonosaiknak visszaadtak.