Nem volt finnyás a betörő

Rendőrség

Kolbász, tepertő, hangszóró, bicikli – nem válogatott az a sorozatbetörő, akinek ügyében a szigetszentmiklósi rendőrök befejezték a nyomozást – közölte a police.hu

A gyanú szerint a 20 éves férfi 2019. március 21-én reggel 8 óra körül berúgta egy tököli pince ajtaját, lefeszítette a lakatot, a több rekesznyi sört ott hagyta, majd felnyalábolva a kolbászt, szalámit, szalonnát és tepertőt távozott. Nem sokkal később egy másik, szerszámokkal tele pincét is felfeszített, ahonnan semmit nem vitt el.

S. Erik nem csak pincék feltöréséből próbált meg haszonra szert tenni. 2019. szeptember 7-én este 6 óra körül egy szigetszentmiklósi szupermarket próbafülkéjében csípőfogóval levágta az áruvédelmi eszközt egy hangszóróról, akkora zajt csapott azonban, hogy ijedtében zsákmány nélkül elszaladt. Később egy barátjával visszament, a biztonsági őr azonban már figyelte őt. Elszámoltatásakor a táskájából előkerült a még első látogatásakor elrejtett húsáru.

Az üzletbe 2019. szeptember 27-én a reggeli órákban szintén nem vásárlási szándékkal tért be a férfi, újfent egy hangszórót rejtett a táskájába és azzal távozott, fizetés nélkül. Szigetszentmiklósra ment, ahol egy orvosi rendelőben öltözőszekrényeket tört fel, azokból személyes iratokat, pénzt és bankkártyákat tulajdonított el közel százezer forint értékben.

Még aznap Szigethalmon folytatta a zsákmánygyűjtést, 11 óra 30 perc körül egy tároló oszlopához rögzített kerékpárról levágta a lakatot, majd felpattant rá és elbiciklizett ahhoz, akivel a negyvenezer forint értékű bringát tizenötezer forint értékű biofűre cserélte.

S. Erik a bűncselekmények elkövetését elismerte. Tetteit azzal magyarázta, hogy elveszítette munkáját és megélhetése miatt kellett lopnia.

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán az egyesített bűnügyek nyomozását befejezték, az iratokat lopás vétségének, lopás bűntettének és lopás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt az ügyészség részére vádemelési javaslattal átadták.