Befejezték a nyomozást a pesti rendőrök, jöhet a vádemelés

Rendőrség

A Pest megyei rendőrök befejezték egy két éve történt bűncselekmény nyomozását és vádemelést javasolnak.

A nyomozás adatai szerint 2018. április 21-én éjjel egy pilisi vendéglátó egység előtt szóváltás alakult ki két helyi férfi között.  B. Mihály belekötött a söröző előtt italozó ismeretlenbe, néhány ökölcsapás után lefejelte. A 31 éves férfi bántalmazásába a kötözködő ismerőse, R. Tamás, valamint annak 17 éves öccse is bekapcsolódott.

A verekedőket egy 35 éves gyömrői férfi és annak barátnője próbálta lecsillapítani sikertelenül. A pár hazafelé tartott, amikor R. Tamás a semmiből eléjük ugrott, mellkason szúrta férfi áldozatát, majd elfutott. A megvert férfi könnyű sérülést szenvedett, a 35 éves sértettnél a szúrás következtében részleges légmell alakult ki, közvetlen életveszélyes állapotba került, az igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint nagyobb erejű szúrás végzetes is lehetett volna. A rendőrök rövid idő alatt elfogták a tetteseket.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a vádemeléshez szükséges bizonyítékokat beszerezte, a keletkezett iratokat B. Mihállyal és a 19 éves R. Norberttel szemben csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének, R. Tamás ellen emberölés bűntette kísérletének, illetve garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt az ügyészség részére megküldték.

police.hu