Három napon belül fogták el a rendőrök bolti tolvajt

Rendőrség

A budapesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki közel 700 ezer forint értékben lopott szerszámokat és táblagépeket egy felújítás alatt álló üzletből.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányságán 2020. április 20-án egy férfi tett bejelentést, hogy egy ismeretlen személy 2020. április 19-én az esti órákban Erzsébetváros egyik üzlethelyiségbe – a bejárati ajtót megrongálva – bement, majd onnan műszaki cikkeket és szerszámokat lopott el.

Az elkövető a rácson lévő lakatot levágta, majd az ajtót befeszítve bement a felújítás alatt álló helyiségbe, ahonnan két táblagépet és több mint tíz szerszámgépet lopott el. A bűncselekmény elkövetésével az ismeretlen elkövető több mint 1 millió forint kárt okozott.

Az erzsébetvárosi nyomozók a beszerzett kamerafelvételek alapján azonosították a 48 éves B. Imrét, akit 2020. április 23-án Budapesten a XIII. kerületben az angyalföldi járőrök elfogtak, majd előállítottak a kerületi rendőrkapitányságra.

A BRFK VII. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói B. Imrét lopás bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, aki kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte, és – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A rendőrök a kutatások során az ellopott szerszámok egy részét megtalálták és lefoglalták.​

police.hu