Rendőr, bűnügy

Csalásért és zaklatásért kell felelnie egy komádi nőnek

Rendőrség

A rendőrségen 2019 júliusában tett feljelentést egy nő, azért mert egyik ismerőse több százezer forintot csalt ki tőle. A berettyóújfalui nyomozók az ügy felderítésébe kezdtek és rájöttek, hogy egy 31 éves komádi nő számos ígéretet tett a sértettnek különböző ügyek elintézésére.

Az ígéretek között volt, hogy a feltételezett elkövető kedvező áron vesz nyílászárókat gyanútlan áldozatának, de azért is pénzt vett el a sértettől, hogy magyar állampolgárságot szerezzen neki. A nyomozás adatai szerint a 31 éves gyanúsított gondosan odafigyelt arra is, hogy a történetei minél hitelesebbnek tűnjenek. Több álprofilt is létrehozott az egyik közösségi oldalon, és ezekkel a nem létező személyekkel próbálta megerősíteni az általa elmondottakat. A sértett közel egymillió forintot adott így ismerősének, azonban semmit nem kapott viszont, sőt amikor próbálta visszakérni a pénzét, a nő egyszerűen nem vette fel neki a telefont.

A gyanúsított azonban, ahogy tudomást szerzett arról, hogy feljelentették a rendőrségen, újra kapcsolatba lépett áldozatával, viszont ekkor már fenyegetni kezdte. A sértett munkahelyére is elment, ahol veréssel fenyegette a nőt, de telefonon is többször felhívta, hogy megfélemlítse.

Vele szemben a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság csalás bűntett, valamint zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást.

A nyomozók az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.