Maradandó fogyatékosságot okozott

Rendőrség

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség indítványának megfelelően a másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla jogerős ítéletével súlyosabb büntetést szabott ki azokra a vádlottakra, akik a sértettnek maradandó fogyatékosságot eredményező sérülést okoztak.

A vád szerint a keceli férfi és tolnai unokaöccse 2018. január 13-án elhatározták, hogy a sértettet bántalmazzák, és az unokaöcs – állítása szerint a sértett által prostitúcióra kényszerített – barátnőjét, valamint a sértettnél lévő autóját„visszaszerzik”. Ezért a késő délután vascsövekkel a sértett házához mentek, az ajtót betörték, és a sértettet a vascsövekkel ütlegelték. A sértett az ütésektől nyolc napon túl gyógyuló, maradandó fogyatékosságot is eredményező sérüléseket szenvedett. A verekedést követően az ittas unokabáty az udvaron parkoló – unokaöccse tulajdonának vélt – autóval elhajtott, majd néhány kilométer megtételét követően a közúton az árokba borult.

Az ügyben első fokon eljárt Szekszárdi Törvényszék az idősebb vádlottat társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt négy év négy hónap szabadságvesztésre. Unokaöccsét többszörös visszaesőként társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette és közvetett tettesként elkövetett jármű önkényes elvételének bűntette miatt öt év öt hónap szabadságvesztésre ítélte.

Az elsőfokú döntés ellen az ügyész a vádlottak terhére büntetésük súlyosítása végett jelentett be fellebbezést, amit a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség fenntartott.

A Pécsi Ítélőtábla az ügyészi indítványnak megfelelően a vascsővel verekedő vádlottak büntetését négy év négy hónapról öt év hat hónap, illetve öt év öt hónapról hét év szabadságvesztésre súlyosította.

 

ugyeszseg.hu