Az ügyészség bíróság elé állítja a Debrecenben elfogott rablót

Ország Rendőrség

A Debreceni Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottat gyorsított eljárásban a mai napon rablás bűntette és más bűncselekmények miatt a Debreceni Járásbíróság elé állítja.A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2020. január 27-én, a déli órákban, Debrecen belvárosában, meglátta a telefonján fülhallgatóval zenét hallgató sértettet és elhatározta, hogy megszerzi az értékeit.

Arcát sáljával eltakarta és a nő után ment, felszállt a buszra, majd gyalogosan követte őt a klinikák területén.

Ott utolérte, hátulról a nyakát erősen megragadta, maga felé fordította, majd gyomron ütötte és a földre lökte. A férfi ráfeküdt a sértettre és a nála lévő kulcscsomóval megkarcolta a nő homlokát és pénzt követelt tőle.

A sértett sikítani kezdett, ekkor a férfi kinyitotta a nő táskáját és kivette a pénztárcáját az abban lévő bankkártyával, okiratokkal és aprópénzzel együtt. A gyanúsított a nőt továbbra is földön leszorítva tartotta és közben a mobiltelefonját követelte, de azt a sértett nem adta oda.

A férfi észlelte, hogy cselekményére többen is felfigyeltek, ezért az ellopott pénztárcával együtt elmenekült a helyszínről. A pénzt kivette, a tárcát pedig menekülés közben eldobta.

A férfi a pénztárca és a benne lévő aprópénz elvételével a sértettnek 2.600 forint kárt okozott, amely a pénztárca visszaadásával jórészt megtérült. A pénztárcában benne voltak a sértett okiratai is. A sértettnek a bántalmazás következtében az arcán nyolc napon belül gyógyuló hámhorzsolásos sérülése keletkezett.

A Debreceni Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő, tettét beismerő gyanúsítottat rablás bűntette, okirattal visszaélés vétsége és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége miatt gyorsított eljárás keretében a Debreceni Járásbíróság elé állítja.

A rendőrség által a férfi elfogásáról készített videofelvétel az alábbi linken tekinthető meg:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/lezart-akta-rendorkezen-a-rablo

 

ugyeszseg.hu