Ittas volt

Rendőrség

Egy ház falának ütközött.

Nagyszokoly belterületén 2020. február 17-én 20 óra 45 perc körüli időben egy 27 éves helyi férfi közlekedett személygépkocsival, amikor haladása során megcsúszott, elveszítette uralmát gépjárműve vezetése felett és egy ház falának ütközött. A rendőrök a gépkocsi vezetőjével szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. A baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint  – a jármű vezetője nyolc napon túl gyógyuló, míg utasa könnyű sérülést szenvedett.

A 27 éves férfival szemben büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy az alkoholfogyasztás már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztásának hatására csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, így jelentősen megnő a reakcióidő. A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás következményei pedig egyenesen beláthatatlanok. Az ittas személy nem ura többé járművének. Aki ittas állapotban vezet, amellett, hogy a saját és a többi közlekedő testi épségét kockáztatja, bírságra, járművezetéstől való eltiltásra vagy büntetőeljárásra is számíthat. Kérjük, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt!

…hogy mindenki hazaérjen!

police.hu