Letartóztatás halált okozó testi sértés bűntette miatt

Rendőrség

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra – 2020. március 15-ig – elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit két hajléktalan bántalmazása kapcsán halált okozó testi sértés bűntettével és más bűncselekménnyel gyanúsítanak.A rendelkezésre álló adatok alapján a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2019 szeptemberében a XIV. kerületben megkéselt egy hajléktalan férfit, aki ennek következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett. Egy másik alkalommal pedig 2020 januárjában a XIII. kerületben bántalmazott egy hajléktalan nőt, aki a helyszínen életét vesztette.

A gyanúsított büntetett előéletű, igazolt tartózkodási hellyel nem rendelkezik, hajléktalan életmódot folytat, bejelentett munkahelye, rendszeres jövedelme nincs. A terhére rótt bűncselekmények miatt kiszabható büntetés mértéke és a fentiek alapján a bíróság szerint fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, vagy elrejtőzne.

Tekintettel arra, hogy a terhelt korábban is volt már büntetve erőszakos bűncselekmények miatt is, valamint jelenleg is két hasonló jellegű – egyelőre ismeretlen indítékú – bűncselekmény róható a terhére, így megalapozottan feltehető, hogy kényszerintézkedés hiányában újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A bíróság a fentiek alapján úgy határozott, hogy a gyanúsított vonatkozásában a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok kizárólag a letartóztatással biztosíthatók.

A végzés nem végleges.

 

birosag.hu