Heroin átadásával buktak le

Rendőrség

A Somogy Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat három szerb állampolgárságú férfi ellen, akik öt kilogramm heroint szállítottak Siófokra azzal a céllal, hogy a kábítószert Magyarországon értékesítik.A vád szerint a vádlottak között vezető szerepet vivő hatvanhét éves férfi baráti viszonyban volt egy Siófokon lakóházzal rendelkező magyar férfival, akivel megállapodott abban, hogy a Szerbiában beszerzett heroint ismerőse ingatlanában fogja raktározni addig, amíg azt magyarországi kapcsolatain keresztül továbbértékesíti. A vádlott beszerzett egy kisbuszt, melyben a karosszéria átalakításával olyan rekeszeket alakíttatott ki, amikben a kábítószer rejtve szállítható.

A férfi ezután megbízott két másik szerb férfit azzal, hogy a heroint juttassák el ismerőse siófoki ingatlanába. A három vádlott ezután, a közöttük lévő kapcsolat leplezése érdekében, 2019 márciusában külön-külön lépettbe az ország területére, majd a szállítást végző két férfi az éjszakát egy Csongrád megyei hotelben töltötte.

A két szállításért felelős vádlott másnap, a hajnali órákban indult útnak Siófok felé, ahová kora reggel érkeztek meg. Itt a magyar férfi irányításával megkezdték a 10 darab, egyenként 0,5 kg tömegű téglatest formájúra préselt heroin kipakolását, ekkor azonban a rendőrök rajtuk ütöttek, a kábítószert lefoglalták, míg az elkövetőket elfogták.

Az ügyészség az elfogásuk óta letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság annak tartamát a vádlottak beismerése esetén tíz évben állapítsa meg.

A magyar férfi – aki az eljárás egy részében személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés hatálya alatt állt – az eljárás során megromlott egészségi állapota miatt nem tud részt venni az eljárásban, ezért a vele szemben indult büntetőeljárást elkülönítették.

ugyeszseg.hu