Elásatta udvarán a veszélyes hulladékot

Ország Rendőrség

A Kaposvári Járási Ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésnek bűntette miatt emelt vádat egy nagyberki férfi ellen, aki otthonának udvarán hosszabb ideje tárolt veszélyes hulladékot ismerősével a földbe temettette.

A büntetett előéletű, harmincéves vádlott 2017 januárjától családi házának udvarán nagy mennyiségű hulladékot – így egyebek mellett gumiabroncsot, hűtő-, televízió és mosógép alkatrészeket – tárolt azért, hogy azok egy részét tovább bontás után eladja.

A férfi hulladékgazdálkodási engedély hiányában az illetékes kormányhivatal ellenőrzését követően a további hatósági eljárást el akarta elkerüli, így 2018 májusában felkereste ismerősét, aki munkagépével egy nagy gödröt ásott neki. A férfi a vádlott kérésére a hulladékokat a gödörbe tolta és 10-15 centiméter földréteggel letakarta, azonban azt nem tudta, hogy ezt a hatóság megtévesztése miatt kérte tőle a vádlott.

A veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésnek bűntettét a törvény egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni, ezért az ügyészség vádiratában a különös visszaeső – jelenleg más ügyben jogerős szabadságbüntetését töltő – vádlottal szemben három év és hat hónap börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

ugyeszseg.hu