Ellenőrzések Somogy megyében

Rendőrség

A somogyi rendőrök a gyalogos és kerékpáros közlekedést ellenőrizték a megelőzés és a felvilágosítás jegyében. A közúti közlekedés legsérülékenyebb résztvevői a gyalogosok és a kerékpárosok. A rendőrség ezért kiemelt figyelmet fordít a biztonságukat szolgáló megelőzésre. A velük szemben történő intézkedés minden alkalommal egyben figyelemfelhívó tájékoztatás is. A rendőrök feltárják a biztonságos közlekedésüket szolgáló eszközök, így például a láthatósági mellény, a kerékpár világító berendezéseinek hiányát és felhívják figyelmüket a közlekedési szabályok betartásának fontosságára.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai legutóbb 2020. január 31-én a Barcsi Rendőrkapitányság, 2020. február 6-án pedig a Siófoki Rendőrkapitányság területén tartottak ellenőrzést. Négy esetben alkalmaztak figyelmeztetést a kerékpár kötelező tartozékainak hiánya miatt.

A rendőrök tapasztalatai alapján a leggyakrabban elkövetett szabályszegések a gyalogosok esetében az úttest indokolatlan igénybevétele, nem az út megfelelő oldalán történő közlekedés, valamint a láthatóságra vonatkozó szabályok figyelmen kívül hagyása. A kerékpárosok esetében szintén az egyik legfőbb probléma a láthatóság, a jármű kötelező tartozékainak hiánya, a szabálytalan személy-, vagy áruszállítás.

Felhívjuk a gyalogosok és a kerékpárosok figyelmét, hogy a saját biztonságuk érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be!

…hogy mindenki hazaérjen!

 

police.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.