Halláskárosodást okozott az ivócimborájának

Rendőrség

A Kalocsai Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy harmincnyolc éves férfi ellen, aki 2018 augusztusában egy Kalocsa környéki falu presszójában úgy megverte az egyik ismerősét, hogy az eszméletét vesztő sértett súlyos fejsérüléseket szenvedett, halláskárosodása pedig jelentősen rosszabbodott.

A vádirat szerint a vádlott és sértett 2018. augusztus 20-án, délután, együtt italoztak egy Kalocsa környéki falu presszójában, aminek során összevesztek. A sértett a szóváltás után elindult a presszó udvara felé dohányozni, de az ittas vádlott a folyosón utolérte. A korábbi vita miatt megragadta a sértett nyakát, majd tenyérrel kétszer kisebb erővel és egyszer nagyobb erővel megütötte a fejét.

A sértett az ütések miatt elesett, a fejét a folyosó köves padlózatába ütötte, és rövid időre az eszméletét is elveszítette. A sértett a bántalmazás és az elesés miatt súlyos sérüléseket, agyrázkódást, a fejbőr vérzéses sérüléseit és koponyaűri vérzést szenvedett. Utóbbi sérülés nem volt életveszélyes. A bántalmazás miatt a sértett már meglévő halláscsökkenése jelentősen rosszabbodott, ami maradandó fogyatékosságot okozott, ugyanis a sértett munkaképessége is csökkent.

A szabadlábon védekező, a bűncselekményt beismerő vádlottat a járási ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntettével vádolja és felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnössége kérdésében a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

 

ugyeszseg.hu