Rendőrökkel akarta magát szállíttatni

Rendőrség

A várpalotai rendőrök valótlan bejelentés miatt szabálysértési feljelentést tettek egy 21 éves nyárádi férfival szemben.

A Várpalotai Rendőrkapitányság valótlan bejelentés szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást egy 21 éves nyárádi lakos ellen. A férfi 2020. január 19-én 3 óra 23 perckor tett bejelentést a rendőrségre, hogy Berhidán egy buszmegálló üvegfalát betörte, és ha azonnal nem érkezik a helyszínre rendőr, akkor további rongálásokat fog elkövetni. A kiérkező járőröknek később elmondta, hogy az üveget nem ő törte be, csak azért hazudott, hogy a rendőrök őt Berhidáról elszállítsák Veszprémbe.

A járőrök ezután a férfit előállították a Várpalotai Rendőrkapitányságra, meghallgatták, és ellene valótlan bejelentés szabálysértés elkövetése miatt feljelentést tettek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy a segélyhívó központokat ne terheljék valótlan bejelentéssel, a 112-es segélyhívó számot szigorúan csak vészhelyzet esetén hívják. Az indokolatlan hívások túlterhelik a rendszert, ezzel veszélyeztetve olyan emberek életét, vagyontárgyait, akik valóban segítségre szorulnak.

Ilyen esetekben a hatóság a valótlan bejelentés miatt indított intézkedések és az eljárás költségeit is a bejelentőre terhelheti!