Elítélték a idős embereket megtámadó nőt

Rendőrség

A Miskolci Járásbíróság a mai napon ítéletet hirdetett annak a nőnek az ügyében, aki Miskolcon idős, nehézkesen mozgó sértetteket támadott meg.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2019. január 21-én Miskolcon a Szentgyörgy utcán követni kezdte a 82 éves sértettet, majd amikor az idős asszony belépett a lépcsőházban a vádlott utána ment és a földre lökte. A földön fekvő sértettől megpróbálta elvenni táskáját, azonban a sértett ellenállása miatt csak a pénztárcáját és az abban lévő 14.000,- forintját sikerült megszereznie.
Egy másik alkalommal, 2019. február 25-én egy áruház melletti forgalmas útszakaszon állította meg a 71 éves nehezen mozgó sértettet, akinek figyelmét elterelve, kitépte a füléből 7.000.- forint értékű arany fülbevalóját.

A járásbíróság a vádlottat két rendbeli rablás elkövetése miatt 7 és fél év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a bíróság, hogy a vádlott a nyomozás során beismerte a cselekmény elkövetését. Ezzel szemben súlyosító körülmény volt, hogy a vádlott már korábban is került összeütközésbe a törvénnyel.

A bíróság ítélete nem jogerős, a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést. Az ügy a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

Miskolc, 2020. január 16.

Miskolci Törvényszék Sajtóosztály