Lebukott az embercsempész

Rendőrség

A győri rendőrök négy illegális migránst és egy embercsempészt fogtak el.

Lakossági bejelentés alapján vizsgálták át a járőrök az M1-es autópálya 119. kilométerszelvényében lévő pihenőhely környezetét 2019. december 19-én 4 óra 20 perckor, ugyanis a bejelentő szerint egy autóból több férfi szállt ki, majd a parkolón kívül elrejtőzött. A rendőrök végül egy árokban megbújva találtak rá négy – magát szír állampolgárnak valló – férfira, akik személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a parkolóban azonosították az őket szállító kazah sofőrt is.

Az egyenruhások az öt külföldi férfit elfogták, majd a szükséges intézkedések lefolytatása érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályára előállították.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a kazah férfival szemben.

police.hu