Metrókocsikra festettek Graffitiket

Rendőrség

A kőbányai rendőrök keresik azt a négy elkövetőt, akik a Kőér utcai kocsiszínnél megrongáltak két metrószerelvényt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitánysága 01100/1519/2019. bűnügyi számon indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen rongálás vétség elkövetése miatt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az egyelőre ismeretlen férfi és három társa 2019. június 13-án Budapest X. kerületében, a Kőér utcai kocsiszínnél festékszóró palackkal összefestett két metrókocsit.

A bűncselekményről és az elkövetőkről egy biztonsági kamera felvételt készített.

Az egyik elkövető 25 év körüli férfi, átlagos testalkatú, rövid szőkés-barna hajú, aki a bűncselekmény elkövetésekor fekete pólót és térdnadrágot viselt.

Társai közül az egyik elkövető szőke hajú, átlagos testalkatú, aki arca előtt fekete kendőt, szürke pólót, fekete térdnadrágot és sötét cipőt viselt. Másik társa fekete pólót, fekete térdnadrágot, fekete cipőt viselt. A negyedik elkövető fekete pulóvert, kék térdnadrágot és fehér cipőt viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit és társait felismeri, személyazonosságukkal, tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén. ​