Sokba került a pénzváltás

Rendőrség

A Kecskeméti Járási Ügyészség csalás vétsége miatt vádat emelt egy 52 éves kerekegyházi férfival szemben, aki nem szólt a pénzváltó pénztárosának, hogy az általa beváltott 152,- euro helyett tévedésből 1502,- euronak megfelelő forintösszeget fizetett ki neki.

Az 52 éves kerekegyházi férfi 2018. augusztus 22-én délután az egyik kecskeméti pénzváltóban 152,- eurot adott át az ott dolgozó alkalmazottnak azzal, hogy azt forintra váltsa. A 152,- euró aznapi árfolyamon mintegy 44 ezer forintnak felelt meg.

A nő figyelmetlenségből 152,- euro helyett 1502,- eurot ütött be a pénzváltáshoz használt gépbe, majd a gép által jelzett összeget, összesen 480.000,- Ft-ot számolt le. Mielőtt azonban átadta volna a férfinek, tájékoztatta őt arról, hogy az összeg nagysága miatt a személyi adatait rögzítenie kell. A nő az okmányok szkennelése után a 480.000,- Ft-ot átadta a férfinek. A kifizetett forintösszeg több mint tízszerese volt a ténylegesen beváltott euró után jogosan járó összegnek. A csaló férfi a nő tévedését nem fedte fel, hanem azt kihasználva a jogtalanul kapott pénzt eltette, majd távozott. A pénzváltó cég kárát a figyelmetlen alkalmazott fizeti jelenleg.

A többszörösen büntetett előéletű férfit az ügyészség csalás vétségével vádolja és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A szabadlábon lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.