Két autót feltört és a munkahelyéről is lopott

Rendőrség

A kőbányai nyomozók befejezték annak a férfinak az ügyét, akit a második autófeltörést követően fogtak el a rendőrök.

A nyomozás adatai szerint a 40 éves P. Zoltán 2018. május 4-én Budapest X. kerületében, a Halom utcában feltört egy autót, majd abból megpróbálta ellopni a rádiót, de a sértett megzavarta, ezért elmenekült a helyszínről. A férfi a hónap második felében, május 22-én szintén a X. kerületben feltört egy személygépkocsit, majd onnan ellopott egy autórádiót, egy napszemüveget, valamint különböző kéziszerszámokat. A sértett az elkövetőt tetten érte, majd menekülése közben követte őt, és közben hívta a rendőröket.

Az időközben kiérkező járőrök elől P. Zoltán egy társasházba futott, majd a második emeleti folyosóról leugrott. A rendőrök a férfit azonnal újraélesztették, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

A kőbányai nyomozók P. Zoltánt lopás bűntett és más bűncselekmények elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és az illetékes bíróság elrendelte letartóztatását. A rendőrök a nyomozás során megállapították, hogy a férfi 2018. május 8-án egy Budapest, VI. kerületi építkezésen dolgozott, ahol betört egy informatikai helyiségbe, és ellopott egy laptopot, valamint egy fényképezőgépet.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratot a napokban átadták az illetékes ügyészség részére.