Szerb embercsempész Röszkén

Rendőrség

Embercsempészés miatt indult eljárás egy szerb állampolgárságú férfi ellen, aki két török állampolgárt próbált illegálisan beutaztatni Magyarországra.

A magyar rendőrök 2018. december 21-én 17 óra 20 perckor a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen észlelték, hogy két férfi száll be egy gépkocsiba, még Szerbia területén. A járművet és utasait az államhatár átlépését követően, de még az útlevélkezelés előtt ellenőrizték. A rendőröknek gyanús lett, hogy a szerb sofőr által átadott szerb útlevelek közül kettő esetében az okmányban szereplő fénykép és az autóban ülő utasok arca között eltérés van.

A férfiak meghallgatásuk során török állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A jármű vezetőjével szemben embercsempészés, két utasa ellen közokirat-hamisítás miatt indult eljárás. A Csongrád megyei nyomozók a szerb sofőrt őrizetbe vették, és az ügyészségen előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

Az illegális migránsokat a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.