Egy faszobor ellopása miatt kerülhet börtönbe a hajdúnánási férfi

Rendőrség

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki egy ajándékbolt elé kihelyezett tárgyat lopott el.

A férfi 2018. szeptember 18-án reggel 09:00 óra körül Hajdúnánás belvárosában gyalogosan haladt és egy ajándékbolt elé érve látta, hogy a bejárat közelében fából készült nagyobb dísztárgyak vannak. A férfi hirtelen elvett egy faragott macskaszobrot, majd sietősen eltávozott a helyszínről. A vádlott által a sértettnek okozott 4.000,- Ft kár nem térült meg, mert a férfi a szobrot a lakásában elégette.

A férfi többszörös visszaesőnek minősül, mivel korábban több alkalommal is büntetve volt. Cselekményét a korábban elkövetett bűncselekményeinek elkövetési sorába illeszkedve, rendszeres haszonszerzésre törekedve követte el, ezért a tette bűncselekménynek minősül.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a férfi ellen szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. Vádiratában az ügynek a vádlott ellen bírósági szakban folyamatban lévő ügyhöz történő egyesítését és vele szemben börtönbüntetés, valamint közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta. Az ügyészség arra is indítványt tett, hogy a bíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el és annak adjon helyt.