Tiszteletbeli tűzoltóparancsnokká avatták Borovics Tamást

Rendőrség

A Szegedi Nemzeti Színház színművésze, Borovics Tamás különleges kiképzésen vett részt a szegedi hivatásos tűzoltó-parancsnokságon annak érdekében, hogy a lehető legalaposabban készülhessen fel az évad első bemutatójában, a Tótékban rá váró szerepére, Tót Lajos megformálására.
Örkény István klasszikusát Bezerédi Zoltán rendezésében szeptember 28-tól láthatja a közönség a Kisszínházban. Borovics Tamást, aki a mátraszentannai tűzoltóparancsnokot alakítja a darabban, a mai napon Ördög István, a szegedi hivatásos tűzoltó-parancsnokság alezredese kiképzésben részesítette és tiszteletbeli tűzoltóparancsnokká avatta. A speciális felkészítésen a népszerű színészművész ellentmondás nélkül hajtotta végre a feladatokat: akár az igazi tűzoltók, lecsúszott a jól ismert csúszdán, tűzoltóautót irányított a parancsnoki székből, valamint megtanult fecskendővel tüzet oltani.

Érdemei elismeréseként az alezredes névre szóló sisakot és oklevelet ajándékozott neki, illetve hogy teljes legyen a kiképzés, tűzoltószokás szerint egy adag vizet is kapott a nyakába, majd kollégái kézfogással üdvözölték soraikban az újdonsült parancsnokot.

Aki saját szemével is meggyőződne arról, hogyan sikerült Borovics felkészítése, szeptember 28-tól megteheti a Kisszínházban.