Sok baleset történt Baranyában

Rendőrség

Az elmúlt 72 órában Baranya megyében kilenc személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt.

Egy megkülönböztető jelzést használó mentőgépkocsi ütközött össze egy szemből érkező autóval 2018. június 8-án 9 óra 45 perckor Pécsett, a Mohácsi úton. A balesetben a mentőautó vezetője könnyebben megsérült.

A tilos jelzés ellenére kelt át az úton egy férfi 2018. június 9-én 8 óra 35 perckor Pécsett, a Nagy Lajos király útja és a Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződésében lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyen, majd egy egyenesen haladó személygépkocsi elütötte. A gyalogost súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Kerítésnek ütközött egy személygépkocsi június 9-én 9 óra 10 perckor a 66-os főúton Mánfa és Magyarszék között. A balesetben a gépkocsit vezető férfi könnyebben megsérült.

Megcsúszott és összeütközött egy szemből érkező másik autóval egy személygépkocsit vezető férfi június 9-én 11 óra 10 perckor a 67-es főúton. A balesetben négyen szenvedtek könnyű sérülést.

Szintén megcsúszott és a vízelvezető árokba hajtott személygépkocsijával egy nő ugyanezen a napon 12 óra 15 perckor a 6543-as úton Komló és Mánfa között. A balesetben a gépkocsivezető sérült könnyebben.

Áttért a menetirány szerinti bal oldalra és összeütközött egy szemből érkező másik autóval egy személygépkocsival közlekedő férfi június 9-én 14 óra 30 perckor a 6608-as úton Orfű és Magyarhertelend között. A balesetben a szemből érkező gépkocsi utasa könnyű sérülést szenvedett.

Ugyanezen a napon 19 óra 35 perckor egy pécsi áruház parkolójában ütött el egy gyalogost egy személygépkocsi. A balesetben a gyalogos könnyebben megsérült.

Elesett egy kerékpáros június 10-én 19 órakor Kozármislenyben, a Rákóczi utcában. A balesetben a férfi könnyű sérüléseket szenvedett.

Szintén egy kerékpáros esett el járművével ugyanezen a napon 21 órakor Szigetváron, a Széchenyi utcában. A balesetben a kerékpáros férfi könnyebben megsérült.

A balesetek körülményeit az illetékes rendőrkapitányságok vizsgálják.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a közlekedési szabályok betartására kér minden közlekedőt.