Sértő megjegyzések miatt akácfakaróval bántalmazta szomszédját egy nyírábrányi férfi

Rendőrség

A vádlott és a sértett Nyírábrányban lakik, egymás szomszédai, több évtizede ismerik egymást, a cselekmény elkövetését megelőzően közöttük haragos viszony vagy konfliktus nem volt. 2017. május 12. napján a vádlott és a sértett több személlyel együtt alkalmi munkát végzett Nyírábrány határában lévő akácos erdőben, ott a gallyfát pakolták fel egy traktorra. A fenti napon 11 óra körüli időben a rakodás közben a vádlott ujjába szúródott egy tövis, amely fájdalmat és kényelmetlenséget okozott.

A vádlott a sértett tudomására hozta a vele történteket, ezt követően a sértett pedig gúnyos és sértő megjegyzéseket tett. A vádlott ezt egy ideig tűrte, azonban később feldühödött, a rakodásra szánt gallyfa közül felvett egy 1 méter hosszúságú, 6 cm átmérőjű akácfadorongot, azt két kezébe fogta, oldalra meglendítve egy alkalommal megütötte a sértett fejét a bal oldalon.

A sértett az ütés hatására megtántorodott, szédülni kezdett, majd röviddel ezután az egyik ott dolgozó férfi gépjárművel a férfit hazavitte. 2017. május 12-én a délutáni órákban a sértett orvosi ellátásra jelentkezett az egyik debreceni kórházban, ahol röntgenvizsgálatot végeztek, majd otthonába bocsátották.

A sértett az éjszakai órákban azonban egyre rosszabbul lett, elvesztette az eszméletét, majd mentő szállította kórházba. A sértett újabb vizsgálatát követően megállapították, hogy koponyatörést és agyállományi zúzódást szenvedett, mely sérülések közül a koponyatörés 8 napon túl gyógyuló sérülés. A sértett sérülése következtében tényleges életveszélyes állapot alakult ki, a gyors és szakszerű orvosi beavatkozások hiányában a halálos eredmény nagy valószínűséggel bekövetkezett volna.

A vádlott által használt eszköz emberi élet kioltására alkalmas. A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a szabadlábon védekező, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 2017. június 9-én a Debreceni Törvényszék elé állítja.