Elfogták a vastolvajokat

Rendőrség
A debreceni rendőrök adatgyűjtés közben elfogták a lopás gyanúsítottjait.

A rendőrségre telefonon tett bejelentést egy debreceni lakos 2017. június 2-án 10 óra 30 perc körül arról, hogy kertjéből két férfi egy kék Opel Corsa típusú gépkocsival vasanyagokat lopott el.

A rendőrök a helyszínre mentek és az adatgyűjtés közben észrevették a bejelentő által leírt személygépkocsit, amely szorosan a kerítés mellett leparkolt, majd abból ketten kiszálltak.

A járőrök igazoltatták és kérdőre vonták a férfiakat, valamint járművük adatait is ellenőrizték. A sofőrről a rendőrök megállapították, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik, a gépkocsi ki van vonva a forgalomból és egy másik gépjármű rendszáma van rajta. A rendőrök kérdéseire a 31 és 23 éves helyi lakosok összefüggéstelen válaszokat adtak, ezért őket bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki B. Csabát és S. Józsefet. Velük szemben a rendőrség lopás vétség és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja és más szabálysértések elkövetése miatt folytatja az eljárást.