Verekedés lett a MODEM előtt a zenehallgatásból

Rendőrség

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Elek Balázs vezette tanácsa II.r. vádlott polgári jogi igényét egyéb törvényes útra utasította. Egyebekben I.r. vádlott tekintetében helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2016 szeptemberében M. Z. I.r. vádlottat testi sértés bűntette és testi sértés vétsége miatt 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban a büntetése 2/3 részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Fk. N. Zs. II. és Fk. J. Gy. III.r. vádlottat a bíróság társtettesként elkövetett garázdaság és testi sértés vétsége miatt 1 évre próbára bocsátotta. A vádlottak a próbára bocsátás ideje alatt pártfogó felügyelet alatt állnak. Az ítélet ellen az ügyész I.r. vádlott esetében súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. II. és III.r. vádlott esetében az ítélet első fokon jogerőre emelkedett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2015 szeptemberében az esti órákban I.r. vádlott és néhány barátja átmentek Debrecenben a MODEM előtti térre, ahol több fiatal csoportokba verődve szórakozott. Éjfél után nem sokkal egy másik társasághoz odament az I.r. vádlott és 500.-Ft-ot ajánlott fel azért, hogy az egyik lány telefonján meghallgasson egy zeneszámot. A lány ezt meg is engedte, azonban a nem sikerült teljesen lejátszani a zenét. I.r. vádlott emiatt felszólította a lányt, hogy adja vissza a pénzt, különben megüti.

Erre a lány visszaadta a pénzt „te büdös koldus, kutya„ szavak kíséretében. I.r. vádlott felvette a pénzt a földről, majd többször „lekurvázta” a lányt. Emiatt II.r. vádlott felelősségre vonta I.r. vádlottat, aki ököllel megütötte őt. A két fiú verekedni kezdett. Ezt látva II.r. vádlott testvére Fk. N. R. sértett, ököllel megütötte I.r. vádlottat, aki visszaütött, ennek következtében a sértett a földre esett. Közben III.r. vádlott is bekapcsolódott a verekedésbe.  Fk. N. R. sértett négykézláb megpróbált felállni, azonban I.r. vádlott odalépett hozzá és mellkason rúgta, majd távozott a helyszínről. A sértettnél a sérülés következtében tüdőzúzódás alakult ki. Életveszélyes állapotba került, elvesztette az eszméletét, újra kellett éleszteni. A sértett 2016 júniusában az ápolási intézményben meghalt.