Éves minősítő gyakorlat

Rendőrség

Az elmúlt hétvégén hajtották végre a Kabai Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai az éves minősítő gyakorlatukat.
A gyakorlat célja az volt, hogy ellenőrizzék az egyesület állományának felkészültségét, az eszközeinek, felszereléseinek bevethetőségét, valamint a beavatkozást irányító személyek műszaki mentés, tűzoltás vezetése során felmerülő feladatok ellátására vonatkozó alkalmasságát.

A tréning forgatókönyve szerint Kabán, a Kossuth utcában frontálisan ütközött egy személygépkocsi és egy teherautó. Az ütközés következtében a személyautó kigyulladt, a teherautó pedig az oldalára borult és a két benne utazó személy, a vezetőfülkében ragad. A gépkocsi egyedül utazó sofőrje még időben el tudta hagyni a lángba boruló járművet. A káreseményhez elsőként kiérkező egységnek kell a műszaki mentéssel kapcsolatos feladatok, mint az ajtónyitást, sérültek kiemelését, biztonságos helyen való elhelyezését és a tűz oltását végrehajtani mivel az esethez sem további tűzoltó egység, sem további, a riasztási fokozatnak megfelelően vonulásra kötelezett elöljáró nem érkezik ki a felszámolásig.

Az irányító valamint a beavatkozó állomány a feladatokat a taktikai elveknek és a vonatkozó szabályoknak megfelelően hajtották végre, melyet a gyakorlat végén, Karacs Károly tű. őrgy. megfelelőre értékelt.

Rácz Máté

Fotó: Hajdú KMSZ