Az év végi ünnepekre készülve

Rendőrség
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály és a Polgárőr Szövetség a Civis Városért Egyesület munkatársai egyeztetést tartottak a Debreceni Információs irodában.

Az év végi ünnepek közeledtével, az ünnepi bevásárlást végzők biztonságérzetének javítása, a jogsértések visszaszorítása érdekében a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály és a Polgárőr Szövetség a Civis Városért Egyesület munkatársai 2016. november 28-án egyeztető megbeszélést tartottak a Debreceni Információs irodában.

Rendőrségi tapasztalatok szerint az ünnepi bevásárlással együtt járó forgalom és tömeg vonzza azokat az embereket is, akik ilyenkor megpróbálják kihasználni embertársaik óvatlanságát, figyelmetlenégét és elveszik tőlük az értékeiket.

Dr. Juhász Zoltán r. alezredes kiemelte, hogy a jogsértések elkövetése szempontjából a bevásárlóközpontok, nagyáruházak, valamint azok parkolói, a piacok környéke, illetve a tömegközlekedési eszközök a fokozottan veszélyeztetett területek. Ismertette, hogy melyek azok a leggyakrabban előforduló bűncselekmények, amelyeknek különösen kedvez a nagy forgalom és a tülekedés.

Az alezredes arra kérte a polgárőröket, hogy amennyiben szolgálatuk ellátása során azt tapasztalják, hogy valaki nem kellően óvatos és körültekintő – például úgy hagyja a járművét a parkolóban, hogy abban jól látható helyen értéket hagyott –, akár személyesen, akár egy figyelmeztető kártya hátrahagyásával tudatosítsák az érintettben, hogy ilyen módon könnyen bűncselekmény áldozatává válhat és hívják fel a figyelmet a megelőzés lehetőségeire.